sâmbătă, 24 decembrie 2011

VINE MOS CRACIUN




Relatia mea cu Mos Craciun a fost intotdeauna constanta. Nu-mi amintesc vreun moment in care sa fi crezut in el altfel decat cred azi si nu-mi amintesc vreo clipa in care sa nu fi crezut in el. Da, am stiut ca darurile pe care le primesc sub brad sunt cumparate de ai mei, asa cum sunt perfect constienta de faptul ca eu cumpar de ani buni daruri pentru familia mea si apoi si pentru prieteni. Dar toate astea tin de gand, de ratiune. Sufletul meu insa stie ca Mos Craciun, ca spirit, exista. Si darurile lui sunt deasupra oricarui cadou material, evident. Iar inima mea traduce mintii ca toti cei care pun daruri sub brad sunt doar mesagerii Mosului. Mesageri care se intalnesc cu el in vis si in iubire pentru a darui mai departe si a imprastia in aceasta perioada spiritul de sarbatoare.
Astea toate probabil pentru ca pentru mine, Craciunul e dincolo de orice Nasterea Domnului. Si bucuria, iubirea care se inmulteste an de an in sufletul meu contopeste cumva cele doua simboluri. Si de aici pornind  ma innoiesc de fiecare Craciun si duc cu mine  iubirea si generozitatea inca un an.
Pana pe la 18 ani, mesagerul lui Mos Craciun in familia mea era Leutu, bunicul meu. Iar eu eram o rasfatata a cadourilor materiale. Dup ace s-a dus el, am preluat eu aceasta sarcina si darurile fizice au devenit doar ocazionale pentru mine. Constatam acest lucru in urma cu cativa ani. De unde in prima perioada a vietii mele darurile de sub brad erau o certitudine, azi ele au devenit o surpriza. Uneori n-a fost nimic sub brad, alteori s-a nimerit cate ceva…si totusi cred cu tarie ca Mos Craciun exista.
Si asta pentru ca exact in anul in care imi exprimam constatarile de mai sus, in seara de ajun, a sunat la usa cineva. Un baiat necunoscut, cu un pachetel in brate. Mi l-a intins din prag si mi-a zis doar atat : “ De la Mos Craciun” . Am incercat sa aflu amanunte concrete, partea mea rationala fiind prima care a reactionat. “ Eu sunt doar un mesager” , a continuat tanarul. “Mosul m-a trimis fiindca ai fost cuminte” .
In pachet erau un vas de lut cu sarmale calde, o bucata de cozonac si o sticla de vin.
De atunci nu mai intreb nimic si astept in fiecare seara de ajun sa vina Mos Craciun !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu